Oproep: hebt u te veel betaald voor een naamswijziging op het vliegticket?


7 maart 2018 om 09:38 door

De Consumentenbond besteedt deze week aandacht aan de kosten die zijn verbonden aan het wijzigen van de naam op een vliegticket (bron: consumentenbond.nl). Die kosten variëren sterk. Bij de KLM is het gratis en bij Ryanair kost het € 115,-. De meeste airlines vragen een bedrag daar tussenin. Klanten van Turkish Airlines moeten zelfs een heel nieuw ticket kopen.

Oneerlijk beding
De wijziging van een naam in de vervoersovereenkomst is een administratieve handeling die weinig kost. Het bedrag dat daarvoor door de airline mag worden gevraagd moet in redelijke verhouding staan tot de daadwerkelijke kosten en werkzaamheden. Zo niet, dan is volgens ReisRecht sprake van een onredelijk beding.

Digitale tickets
Met name nu nagenoeg alle vliegtickets volledig digitaal samengesteld, verwerkt en gewijzigd worden is het opvoeren van hoge kosten onredelijk.

Oproep
ReisRecht roept consumenten die teveel voor een naamswijziging hebben betaald op om zich te melden, waarna de claims zullen worden gebundeld en aan de betreffende airlines worden voorgelegd.

Lees meer: HIER over meerkosten of toeslagen na uw boeking

Meer nieuws

Wij gaan door als u niet verder komt