Voorstel nieuwe richtlijn pakketreizen


9 juli 2013 om 09:00 door

Commissie dient voorstel in om de EU-regelgeving inzake pakketreizen te moderniseren en vakantiegangers beter te beschermen

9 juli 2013

De Europese Commissie heeft een voorstel ingediend om de EU-regelgeving inzake pakketreizen te moderniseren en vakantiegangers beter te beschermen.

Met de EU-richtlijn pakketreizen van 1990 is de basis gelegd voor de bescherming van vakantiegangers. De richtlijn biedt brede bescherming aan consumenten die vooraf georganiseerde pakketreizen boeken (waarbij bijvoorbeeld vluchten, hotels en autohuur worden gecombineerd). De bescherming houdt onder meer in dat de consument het recht heeft om alle nodige informatie te ontvangen voordat hij de overeenkomst ondertekent, dat er altijd een partij aansprakelijk is voor de uitvoering van alle diensten uit het pakket en dat er voor een terugreis wordt gezorgd als de touroperator op de fles gaat.

De voorgestelde hervorming heeft te maken met een ingrijpende verschuiving op de reismarkt: burgers spelen een steeds actievere rol bij het samenstellen van hun vakantie. In plaats van voor een kant-en-klaar pakket uit een brochure te kiezen, combineren zij – met name dankzij internet – zelf reisonderdelen.

Lees hier het voorstel (Engels) en hier het persbericht (Nederlands).

ReisRecht

Meer nieuws

Wij gaan door als u niet verder komt