Verzekering


Annuleringsverzekering, reisverzekering en annuleringskosten

Vele reizigers hebben een reis-en annuleringsverzekering en/of rechtsbijstandverzekering afgesloten. Velen ook niet.

Geen reisverzekering of geen annuleringsverzekering?

Indien u geen verzekering heeft, kan ReisRecht u bijstaan. Heeft u een reis om welke reden dan ook moeten wijzigen of annuleren, dan wordt u vaak geconfronteerd met hoge kosten. ReisRecht helpt u graag om te bezien of deze kosten terecht en redelijk zijn. Denkt u daarbij aan annulerings- of wijzigingskosten over de reissom van uw pakketreis, vliegticket, autohuur, cruise etc.

Annulering vliegticket

Het feit dat luchtvaartmaatschappijen soms tot 100% van het ticket vragen voor het wijzigen of annuleren is soms aanvechtbaar. Wij gaan de discussie graag aan.

Te hoge annuleringskosten?

De ervaring leert verder dat er af en toe onvoldoende kennis bestaat bij de diverse betrokken partijen. Als gevolg hiervan wordt u soms onterecht ‘aangeslagen’ voor kosten. De organiserende partij beroept zich doorgaans op de (standaard) voorwaarden en/of het feit dat de annulering of wijziging voor uw eigen risico en rekening komt. Het zou ten slotte uw eigen ‘keuze’ betreffen.

Slechts ten dele dekking door annuleringsverzekering

Er kunnen daarnaast situaties ontstaan die niet gedekt worden door uw verzekering. Laat het ons weten.
Velen zullen op vakantie op de bestemming een excursie boeken. Nu deze ter plaatse wordt geboekt cq afgesloten, valt dit onderdeel vaak niet onder de door u afgesloten reisovereenkomst in Nederland of zegt men dat deze er niet onder valt. Indien u een pakketreis heeft geboekt is de veelal standaard reactie van een reisorganisator dat zij niet aansprakelijk zijn voor enig probleem dat zich zou kunnen voordoen met betrekking tot die excursie. ReisRecht staat u graag bij in dat geval.

Let wel

Ook verzekeraars, rechtsbijstandkantoren en advocaten staan wij bij indien zij de uiteindelijk verantwoordelijke en/of aan te spreken partij in het geval van enige omissie, het regres of het traceren van een door die partij reeds afgesloten verzekering die buiten beeld blijft.

Jurisprudentie

http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBROT:2007:BC0219
http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBROT:2008:BH1408

Wij gaan door als u niet verder komt