Cruise


Cruise excursie programma niet uitgevoerd

Het kan om verschillende redenen voorkomen dat het beschreven programma niet geheel wordt uitgevoerd. In sommige gevallen kan dit leiden tot een vergoeding, afhankelijk van de aard en de reden van de wijziging.

Voorbeeld

Klanten hebben een essentieel onderdeel van hun reis gemist. Tijdens een dure cruise hebben zij geen voet gezet op de zuidpool en enkele andere onderdelen gemist. Het verweer van de organisator was dat enkele andere reizigers vanwege hun mobiliteit niet in staat waren om aan land te gaan en de weersomstandigheden het niet toelieten. Beide verweren slaagden niet. Van hoge golven is niets gebleken en reizigers mochten niet de dupe worden van de mindere mobiliteit van anderen. In de gegevens van de organisatie stond tenslotte dat de reizigers over een goede mobiliteit dienden te beschikken. Dit alles leidde tot een hoge schadevergoeding van meer dan 8000 euro.

Commentaar

De argumenten van een verweerder kloppen zeker niet altijd. Een goede bewijsvoering, een juridische onderbouwing en het controleren van beloftes en verwachtingen is belangrijk. Neem vooral niet klakkeloos aan dat de argumenten van de verweerder ook juist zijn. Wij beschikken over de middelen, knowhow en IT-techniek om de gepresenteerde feiten te duiden.

Vergeet niet

Denkt u eraan in het geval van een klacht, om tijdens de reis al contact op te nemen met de reisorganisatie. Zij moet in de gelegenheid worden gesteld uw klacht eventueel te voorkomen of te verhelpen. Dit betekent niet dat u uw recht op schadevergoeding verliest als u dit nalaat, maar de hoogte van de vergoeding zou beperkt kunnen worden.

Jurisprudentie

http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBZUT:2007:BA4431
http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBARN:2011:BP6018
http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBMNE:2016:5053

Wij gaan door als u niet verder komt