Extra wachttijd voor volwassene die alleen met kind reist


9 februari 2017 om 10:55 door

Het is druk op Schiphol, maar als je reist met een minderjarig kind (tot 18 jaar), dan moet je rekening houden met éxtra uitgebreide controles. De Koninklijke Marechaussee vraagt om een geldig paspoort of een ander identiteitsbewijs.

Formulier toestemming reizend met minderjarige
Zij controleert ook ouders die alleen met een kind het Schengengebied in of uit reizen. Het kan zijn dat je hiervoor toestemming nodig heeft.

Bescherming van het kind
Dit doet de marechaussee om internationale kinderontvoering tegen te gaan. Ook reizigers die met een kind van andere ouders op pad gaan kunnen geconfronteerd worden met voorzorgsmaatregelen of zelfs een verbod om te reizen.

Hier treft u het toestemmingsformulier aan
Met het toestemmingsformulier reizen met een minderjarige naar het buitenland (PDF, 57 KB) kan de achterblijvende ouder met ouderlijk gezag toestemming geven dat je alleen met je kind of kinderen van andere ouders naar het buitenland mag reizen. Op government.nl vindt u de Engelse versie van dit formulier: Consent letter for minors travelling abroad

Opa en oma
Als de grootouders alleen met hun kleinkind op reis gaan, moeten ze toestemming hebben van de beide ouders om het land uit te kunnen.

Meer nieuws

Wij gaan door als u niet verder komt