Vlucht vertraagd op Schiphol of andere luchthaven?


9 mei 2017 om 11:26 door

Schiphol
Vele reizigers zagen hun vlucht vertraagd of zelfs hun hele vakantie in het water vallen. ReisRecht vroeg aandacht voor de lange wachtrijen op Schiphol. Wij hebben dit aangekaart bij verschillende partijen. ReisRecht is als gevolg daarvan recent in diverse media verschenen.

Compensatie
Je hebt recht op compensatie of schadevergoeding als je reis niet verloopt zoals verwacht mag worden. Zo heb je vaak recht op een compensatie van 250 tot 600 euro per persoon. Dit is afhankelijk van de vliegafstand. Als je vlucht gewijzigd wordt binnen twee weken voor vertrek en dit leidt tot uren vertraging heb je recht op een compensatie. Dit geldt ook als je vlucht vanaf Schiphol of een andere Europese luchthaven vertraagd raakt. Ook als een technisch mankement hiervan de oorzaak is.

EG 261/2004
De Verordening EG 261/2004 en arresten van het Hof van Justitie hebben ook bepaald dat de compensatieregeling geldt voor Europese airlines die op Europa vliegen. Ofwel, altijd voor álle vluchten vanaf Europa en altijd voor Europese vluchten naar Europa. Met Europa wordt een Europese lidstaat bedoeld. Ook IJsland, Zwitserland en Noorwegen tellen mee in dit geval.

Overboeking
We willen niet vergeten te melden dat je ook recht hebt op het schadebedrag als je vlucht overboekt is. Er worden soms reisvouchers aangeboden. Het is jouw keuze deze al dan niet aan te nemen. Bedenk wel dat je recht hebt op een geldbedrag. Dit kan afgedwongen worden.

Wat is er nodig
Om een vordering in te stellen hebben we in ieder geval een e-ticket of boardingcard nodig. Mocht je hulp nodig hebben voor het indienen van een eis of vordering, mail ons dan gerust. Wij helpen je graag verder.

Pas op
Wij willen je nog attent maken op vaak voorkomende excuses van een luchtvaartmaatschappij. Als airlines zich beroepen op overmacht of buitengewone omstandigheden, laat dit ReisRecht even checken. Er is vaak genoeg gebleken dat de airline alsnog gewoon moest betalen. Als je vlucht vertraagd of overboekt is, stuur ons een mailtje.

https://www.reisrecht.nl/vernietigend-oordeel-over-naleving-passagiersrechten-door-airlines/

Meer nieuws

Wij gaan door als u niet verder komt