Vergelijk tarieven compensatie vluchtvertraging no cure no pay


24 augustus 2017 om 09:47 door

Vergelijk tarieven compensatie vluchtvertraging no cure no pay
Een vergelijk van de verschillende tarieven die zogenaamde claimbureaus, consumentenorganisaties of rechtsbijstandskantoren hanteren voor het verkrijgen van vluchtvertraging geeft inzicht in de enorme verschillen die men vraagt voor de no cure no pay dienstverlening.

Consumentenbond
De Consumentenbond maakt het echt bont. De Consumentenbond zegt op haar website dat ze zich niet laat leiden door commerciële belangen, onafhankelijk is en slechts 1 belang heeft; de consument. De vergoeding die de Consumentenbond vraagt voor hulp bij vluchtvertragingen is echter peperduur. 29% + 29 euro in geval van succes. De Consumentenbond is dan wel weer eerlijk over het feit dat ze er aan verdienen. Het staat echter haaks op haar eigen missiestatement.

Kosten vergelijk no cure no pay claimbureaus, consumentenorganisaties vluchtvertraging, annulering
In geval van succes:
ReisRecht 18,15 % (15% excl BTW)
Consumentenbond 29 % plus 29 euro
EUclaim 29 % plus 29 euro
Aviclaim 25 %
Claimingo 24 %
Flightclaim 25 %
Vlucht-vertraagd 25 %

ReisRecht.nl goedkoopste
ReisRecht is het kantoor met het gunstigste tarief. ReisRecht heeft overigens vanaf het begin getracht om de handhavende instantie in Nederland, het bestuursorgaan ILT en derhalve de Staatssecretaris, aan te spreken op de vreemde situatie dat claimbureaus het feitelijke werk doen voor de ILT. De handhavende instantie zou toe moeten zien op compensatiebetalingen en overtredingen van airlines. Vele luchtvaartmaatschappijen doen hun uiterste best om de compensatie te weigeren. Tot aan het Europese Hof van Justitie van de EU, heeft ReisRecht geprocedeerd. Het Hof en de Raad van State heeft uiteindelijk het standpunt ingenomen dat de ILT, en dus geen enkele handhavende instantie in Europa, hoeft te handhaven m.b.t. individuele passagiers. Daar waar de Verordening keihard stelt at de handhavende instantie de hoge mate van bescherming van passagiers kan afdwingen middels sancties, boetes en bestuursmaatregelen aan airlines. De consument is daarom overgeleverd aan de welwillende airline, een claimbureau of de civiele rechter. Een ongezonde situatie vinden wij. Aangezien wij rechtshulp bieden op het hele terrein van het reisrecht hebben wij ons aangesloten bij deze dienstverlening. Wij trachten de kosten immer verder te laten dalen. Zo hebben wij de kosten voor reizigers dit jaar al met ca. 5% kunnen verlagen.

EG 261/2004, DBC in geval van vluchtvertraging, annulering of wijziging van de vlucht
De Verordening EG 261/2004 is Europese regelgeving die tezamen met de jurisprudentie van het Europees Hof van Justitie van de EU de passagier of consument recht geeft op compensatie. De compensatie of vergoeding loopt uiteen van 125 euro tot 600 euro per persoon. De schadevergoeding is afhankelijk van de vliegafstand van betrokken vlucht, de luchtvaartmaatschappij en duur van de vertraging en/of het tijdstip waarop de wijziging werd doorgegeven.

Wijziging, annulering vlucht
Een wijziging of annulering van uw vlucht door de luchtvaartmaatschappij binnen twee weken voor vertrek kan recht geven op compensatie indien u uw bestemming meer dan 3-5 uur later bereikt.

Vluchtvertragingen
In principe heeft u recht op compensatie als uw vlucht meer dan 3 uur vertraagd raakt, te meten op de eindbestemming. Een arrest (uitspraak) van het Hof stelt dat de aankomsttijd bepaald moet worden op het moment dat de vliegtuigdeur opent en de eerste passagier werkelijk van boord kan gaan.

Luchtvaartmaatschapppijen die wij o.a. handlen
TUIfly, KLM, Easyjet, Vueling, AlItalia, Air Arabia, British Airways, Air France, Lufthansa, TACV, Royal Air Maroc, Iberia, TAP, Wizzair, Wideroe Airlines, Etihad, Ethiopian, Transavia, Corendon, SLM, Germanwings.

Meer nieuws

Wij gaan door als u niet verder komt