KLM laat passagiers (letterlijk) in de kou staan (1)


13 februari 2013 om 21:48 door

Op tijd bij de incheckbalie en toch niet geholpen

13 februari 2013

Op 21 maart 2012 maakten we melding van een zaak waarbij de KLM in eerste instantie de door de reizigers geleden schade niet wilde vergoeden en hier later op terug kwam. Vandaag kreeg ReisRecht een zaak in behandeling die zich waarschijnlijk op dezelfde manier zal ontwikkelen.

Twee reizigers boeken een vlucht bij de KLM en krijgen te horen dat ze zich vanwege een staking van het beveiligingspersoneel vroeger in Düsseldorf moeten melden bij de incheckbalie. Dit doen ze en na ruim twee en een half uur bij de incheckbalie te hebben gewacht krijgen ze te horen dat de vlucht is vertrokken. Het stel keert terug naar huis en kan pas de volgende dag alsnog vanuit Amsterdam vertrekken. De extra kosten worden niet door de KLM vergoed. Die lopen op, want de terugreis moet noodgedwongen ook worden gewijzigd, want de auto waarmee ze naar de luchthaven waren gereden stond nu immers in Amsterdam geparkeerd i.p.v. in Düsseldorf.

De reizigers schrijven een brief naar de KLM waarin ze verzoeken om compensatie en vergoeding van de schade. De KLM schrijft in een reactie dat ‘passagiers te allen tijde zelf verantwoordelijk blijven voor het tijdig inchecken en melden aan de gate’ en dat het verzoek om compensatie daarom niet wordt gehonoreerd.

ReisRecht wordt ingeschakeld en schrijft een brief naar de KLM waarin wordt betoogd dat de KLM wel degelijk is gehouden om de reizigers te compenseren en de schade te vergoeden. De KLM had er, net zoals andere airlines dat op die dag deden, immers alles aan moeten doen om de reizigers aan boord te krijgen.

ReisRecht

Meer nieuws

Wij gaan door als u niet verder komt