Betaald maar toch geweigerd door de luchtvaartmaatschappij.


19 november 2017 om 10:58 door

Wel retour, geen terugvlucht
Je boekt een retourticket en betaalt daar keurig voor. Als je om de één of andere reden niet mee kan met de heenvlucht, mag je van de airline geen gebruik maken van de retourvlucht ‘omdat het in de vervoersvoorwaarden staat’.

De vraag waar het hier om gaat is of de betreffende bepaling uit de vervoersvoorwaarden moet worden aangemerkt als een ‘onredelijk beding’. Volgens professor Van Dam wel, zo bleek in de uitzending van Vara’s Kassa. Dit onderwerp is niet nieuw. Het speelt al jaren.

Des te opmerkelijker is het dat er nauwelijks jurisprudentie openbaar beschikbaar is. Dit duidt er allicht op dat zaken achter de schermen worden geschikt. Zoals in het geval van Saskia en Jan Ouwerling die de KLM voor de rechter daagden, waarna de KLM bakzeil haalde nog vóórdat het tot een rechterlijke uitspraak kwam. IN de ons omringende landen is er echter al het één en ander verschenen. ReisRecht houdt dit bij.

Lees tenslotte HIER over de verbeten strijd tegen de onrechtmatige bedingen van luchtvaartmaatschappijen, gevoerd door het Belgische Test-Aankoop. Ook ReisRecht is hiermee gestart inmiddels.

ReisRecht

Meer nieuws

Wij gaan door als u niet verder komt