Alltours. Weet wat je boekt.


14 april 2017 om 13:54 door

Alltours is een steeds grotere speler op de Nederlandse vakantiemarkt. Alltours verkoopt zowel pakketreizen als losse hotels en vluchten. Op zich een prima organisatie. Alltours is een Duitse reisorganisatie en gevestigd in Duitsland, Düsseldorf. En dit is belangrijk. Alltours hanteert haar eigen Algemene Voorwaarden. Niet die van de ANVR of voorwaarden die een afgeleide zijn daarvan. Alltours kent soms minder gunstige bepalingen dan je zou mogen verwachten op basis van Nederlands recht en de vakantiepraktijk hier.

Duits recht?
Alltours verklaart Duits recht van toepassing op de door haar aangeboden reizen. En dat kan wel eens vervelend uitpakken. Alltours stelt namelijk dat je als klant, naast het feit dat Duits recht van toepassing is, slechts een procedure kan aanspannen in Duitsland. Daar zouden wij niet gelukkig van worden als reiziger. Procederen in Duitsland is niet altijd eenvoudig en vaak duur. Men zegt dat het vaak geen zin heeft om te procederen in Duitsland als je niet minstens een vordering hebt van 10.000 euro. Nu zijn er gelukkig alternatieven, en die kennen we.

Nederlandse wet
Gelukkig is er nog een wet in Nederland die reizigers kán beschermen. Dit geldt slechts in het geval een pakketreis is geboekt. Een pakketreis is bijvoorbeeld een reis met twee elementen. Een vlucht en hotel met minimaal 1 overnachting of een verblijf van minstens 24 uur. In het Burgerlijk Wetboek boek 7:500 staat dat de tussenpersoon in Nederland voor de wet aangemerkt wordt als reisorganisator van een niet in Nederland gevestigde reisorganisator. Ofwel; heb je bij een Nederlands kantoor geboekt voor een Alltours-reis of een andere buitenlandse pakketreisverkoper buiten Nederland, dan kun je die Nederlandse partij aansprakelijk stellen. Voor dat Nederlandse kantoor misschien ongelukkig, maar ook die staan wij soms bij als zij schade hebben. Boek je echter direct bij Alltours, bedenk dan dat je in het geval van een onopgelost probleem opnieuw de grens over moet.

Meer nieuws

Wij gaan door als u niet verder komt