AlItalia, spannende tijden


10 oktober 2017 om 21:09 door

AlItalia kent spannende tijden
AlItalia heeft de procedure voor de aanvraag van het faillissement al in mei in gang gezet. De vraag is nu of de biedingen op de luchtvaartmaatschappij een oplossing gaan geven voor het al jarenlange verlies en de redding van de airline betekenen.

Midden oktober
De mogelijkheid om te bieden op AlItalia is met een week verlengd en loopt nu ten einde op 16 oktober. In de media en wandelgangen werden o.a. de namen genoemd van Easyjet, Lufthansa, Norwegian en Ryanair. Ook een groep van private investeerders en een Chinese investeerder zou een bod hebben gedaan.

Ryanair
Inmiddels zou het niet-bindende bod dat Ryanair al had gedaan ingetrokken zijn. De problemen rond de vele geannuleerde vluchten van Ryanair, waarvan zo’n 700 in Italië al, hebben de Italiaanse toezichthouder wakker geschud. Het sentiment in Italië is daarbij zeker niet ten gunste gekeerd ten aanzien van de Ierse airline. Ryanair zelf zou hebben laten weten dat men zich nu wil concentreren op de eigen problemen en oplossingen en zich niet wil laten afleiden door een nieuwe ‘reorganisatie’. Men heeft genoeg aan zichzelf nu.

November
Begin november zal duidelijk moeten zijn of AlItalia gered wordt. Met Airberlin en Monarch op het netvlies wordt het een spannende tijd. Worden er wederom reizigers gedupeerd?

Meer nieuws

Wij gaan door als u niet verder komt